ukenru
u-frn-zapevnili-scho-vzhili-zakhodiv-dlya-zabezpechennya-zberezhennya-dokaziv-u-spravi-navalnogo

У ФРН запевнили, що вжили заходів для забезпечення "збереження доказів" у справі Навального

 • 10548 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Федеральний уряд Німеччини зробив "кроки для забезпечення збереження доказів" у справі про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, проте цей процес "поки не завершений". Про це у п'ятницю, 11 вересня, у Берліні заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає УНН із посиланням на DW.

Так, за словами Зайберта, у справі необхідно дотримуватися "практики конфіденційності".

Він додав, що, на його думку, у Москви має вистачити даних для запуску повноцінних слідчих дій.

"Росія має все необхідне, щоб провести розслідування", - сказав він.

Відзначається, що раніше у пресслужбі управління на транспорті МВС РФ повідомили, що Росія готує додатковий запит до Берліну про надання правової допомоги у зв'язку із "публікацією у ЗМІ повідомлень про вихід" Навального із коми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ повідомили, що Навальний повністю прийшов до тями - його соратники кажуть, що це перебільшення.

Москва, зокрема, планує подати клопотання про можливість направити до Берліна російських слідчих для присутності при проведенні німецькою стороною слідчих дій з опозиціонером.

Зайберт зазначив, що поки подібного запиту не надходило.

У свою чергу, глава мережі регіональних штабів Навального Леонід Волков у бесіді з німецьким виданням Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung висловив думку, що подібне прохання "абсолютно неприйнятне", а позиція Москви з даного питання є "чистою пропагандою".

Як повідомляв УНН, раніше Росія заявила, що готова до розгляду ситуації з отруєнням опозиціонера Олексія Навального на майданчику Організації по забороні хімічної зброї, якщо це питання буде винесено на розгляд німецькими партнерами.

Українські Національні Новини

Новини Світу