ukenru
u-frantsiyi-znayshli-toksichni-rechovini-v-odnorazovikh-pidguznikakh

У Франції знайшли токсичні речовини в одноразових підгузках

 • 9091 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Рівень токсичних речовин в одноразових дитячих підгузків перевищує встановлені санітарні норми. Таких складових - близько дюжини. Про це повідомило французьке агентство санітарної безпеки, передає УНН з посиланням на Euronews.

Заступник генерального директора ANSES Жерар Лафара пояснив, що "експерти виявили вміст ряду отруйних речовин, що перевищує допустимі значення. Ці субстанції використовувалися як дезодоруючі компоненти при виробництві для залучення клієнтури, або їх застосовували в іншій якості".

Уряд звернувся з вимогою переглянути технологію і виключити ці речовини з виробничого циклу.

Заспокоїти батьків вирішила міністр охорони здоров'я Франції Аньєс Бюзен: "Я хочу запевнити батьків і повідомити, що ніякого ризику для здоров'я тих малюків, хто ходять в підгузниках, не встановлено. Ми діємо, виходячи з міркувань профілактики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії продають одяг і підгузники для курей

Але її слів виявилося недостатньо.

Схвильовані парижанки поділилися своїми побоюваннями: "Ми і так боїмося токсинів і алергенів, а тут мова взагалі йде про наших малюків. Вони зовсім маленькі, і там же не тільки підгузники, вже повідомлялося, що є токсини і у вологих гігієнічних серветках, майже всі засоби догляду за дітьми, як ми бачимо, наповнені чимось шкідливим".

Виробники, зі свого боку, стверджують, що ті три мільярди підгузників, що використовуються щорічно, не завдають здоров'ю дітей ніякої шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30% американок не можуть дозволити купити підгузники своїм дітям - опитування

Українські Національні Новини

Новини Світу