u-frantsiyi-zasudili-pershikh-uchasnikiv-masovikh-zavorushen

У Франції засудили перших учасників масових заворушень

 • 963123 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. У Франції тюремні терміни отримали перші учасники масових заворушень. Йдеться про трьох іноземців із нелегальним статусом за звинуваченням у розкраданнях. Про це повідомила радіостанція France info, пише УНН.

Деталі

Перші троє порушників отримали тюремні терміни від 3 до 6 місяців з ордером на заставу. Суд відбувся у місті Гренобль на південному сході Франції.

Їх засудили за звинуваченням у розкраданні під час заворушень. Також сказано, що ще близько 30 осіб постануть перед судом. Більшість з них були затримані за розкрадання в ніч на суботу.

Контекст

27 червня у Франції спалахнули заворушення після того, як поліція застрелила 17-річного водія алжирського походження в передмісті Парижа. Хлопець не виконав наказу зупинити свій автомобіль. Поліцейського, який застрелив підлітка, затримали.

За даними МВС Франції, в ніч на неділю було затримано 719 учасників заворушень. Постраждали 45 правоохоронців. Для придушення заворушень МВС направило 45 тисяч правоохоронців.

У ніч на суботу було затримано понад 1300 учасників заворушень, майже третина з них – неповнолітні. У сутичках у ніч на суботу постраждали 79 правоохоронців.

За даними міністерства фінансів країни, пограбовано щонайменше десять торгових центрів, понад 200 супермаркетів, 250 тютюнових лавок, велика кількість магазинів одягу та спорту.

Нагадаємо, голова торгово-промислової палати Жан-Люк Шовен заявив, що у Марселі збитки через погроми магазинів перевищили 100 млн євро. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Франції засудили перших учасників масових заворушень

     • 963123 переглядiв

    На Хмельниччині лунають вибухи, працює ППО

     • 823437 переглядiв

    Байден прилетить на саміт НАТО у Вільнюсі – Білий дім

     • 761088 переглядiв

    На Кіровоградщині вибухи – працює ППО

     • 1201153 переглядiв