u-frantsii-sprostovuiut-zaiavu-rosii-pro-hotovnist-do-dialohu-shchodo-ukrainy

У Франції спростовують заяву росії про готовність до діалогу щодо України

 • 27712 переглядiв

Франція спростувала заяви росії про те, що під час телефонної розмови між міністрами оборони двох країн вона висловила готовність до діалогу щодо України або до обговорення можливих мирних переговорів.

Франція спростувала заяви росії про те, що вона висловила готовність до діалогу щодо України або обговорення можливих мирних переговорів під час телефонної розмови міністрів оборони країн Себастьяна Лекорню та сергія шойгу у середу, 3 квітня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на слова французького урядового джерела, передає УНН

Деталі 

Як пише Reuters, через два роки після вторгнення москви в Україну, міністерство оборони росії заявило, що в розмові між міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню та його російським колегою сергієм шойгу було відзначено "готовність до діалогу щодо України".

За його словами, відправною точкою для дискусій могли б стати переговори 2022 року між росією та Україною в Туреччині, які закінчилися безрезультатно.

"Це неправда. Ми жодного разу не демонстрували готовності до діалогу щодо України, перемовин або чогось подібного", - заявило джерело у французькому уряді.

Макрон таємно розмовляв з Байденом та Шольцем: хотів переконати їх змінити стратегію у війні рф проти України - WSJ 03.04.24, 13:10

У французькому звіті про перші з жовтня 2022 року й ініційовані Парижем перемовини йдеться, що розмова йшла про підвищену терористичну загрозу після нападу в москві, відповідальність за який узяла на себе філія "Ісламської держави".

Своєю чергою у російській заяві ідеться про те, що будь-яка ідея проведення зустрічі у Швейцарії з досягнення миру в Україні "безглузда", якщо в ній не братиме участі росія.  

Також шойгу зазначив, що будь-яка "практична реалізація" пропозиції Макрона минулого місяця щодо відправки військ на Україну "створить проблеми для Франції".

На противагу цьому, у заяві міністерства оборони Франції засудили "агресивну війну", розв'язану росією проти України.

"Франція продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і так інтенсивно, як це необхідно", - йдеться в заяві.

Лекорню провів переговори з шойгу: про що говорили міністри оборони03.04.24, 19:47

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Українська ППО вночі збила 11 із 20 "шахедів" – Генштаб

     • 132281 переглядiв

    На фронті відбулося 65 бойових зіткнень – Генштаб

     • 125281 переглядiв

    Загиблі у Харкові рятувальники були водіями ДСНС

     • 118861 переглядiв