u-frantsii-dosiahly-uhody-shchodo-posylennia-zakonoproektu-pro-immihratsiiu

У Франції досягли угоди щодо посилення законопроекту про імміграцію

 • 25475 переглядiв

Французькі законодавці досягли попередньої згоди щодо нового імміграційного законопроекту, який має на меті впорядкувати процес надання притулку та посилити заходи з висилки нелегальних мігрантів, що відповідає передвиборчій обіцянці президента Макрона.

Французькі законодавці у вівторок досягли попередньої угоди щодо спірного законопроєкту про імміграцію, ухвалення якого вкрай важливе для президента Емманюеля Макрона. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Не маючи більшості в нижній палаті парламенту після виборів у червні 2022 року та прагнучи заручитися підтримкою правих, уряд все ж погодився пом'якшити заходи, спрямовані на надання деяким нелегальним мігрантам дозволів на проживання, але також серед інших кроків звузив доступ до соціальної допомоги.

Цей законопроєкт зробить французьку систему більш ефективною, оскільки він значно спростить процедури розгляду заяв про надання притулку та дозволить швидше висилати злочинців або радикально налаштованих іноземців,

зазначила Прем'єрка Елізабет Борн.

З самого початку уряд заявляв, що це буде закон "батога й пряника", який полегшить отримання посвідки на проживання мігрантам, які працюють у секторах, де бракує робочої сили, а також полегшить висилку нелегальних мігрантів.

Доповнення

Угода, узгоджена спеціальною комісією у складі семи сенаторів та семи депутатів, є гарною новиною для Макрона, який обіцяв ухвалити закон про імміграцію ще під час передвиборчої кампанії 2022 року – і це було однією з ключових обіцянок, що дала змогу зупинити зростання популярності ультраправих.

Але її також можна вважати успіхом для Марін Ле Пен, яка назвала домовленість "великою ідеологічною перемогою" своєї ультраправої партії, що заперечує уряд.

Консервативні "Республіканці", які з роками наблизили свій дискурс до ультраправого, також заявили про перемогу.

Водночас ліве крило партії Макрона висловило занепокоєння з приводу деяких більш правих аспектів законопроєкту, і деякі з них можуть утриматися або проголосувати проти тексту, оскільки той має пройти через обидві палати парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС призупиняє мита на американську сталь до березня 2025 року

     • 26758 переглядiв