u-fondi-harantuvannia-vkladiv-povidomyly-shcho-povnistiu-vyplatyly-vymohy-druhoi-cherhy-kredytoriv-banku-konkord

У Фонді гарантування вкладів повідомили, що повністю виплатили вимоги другої черги кредиторів банку "Конкорд"

 • 170254 переглядiв

Вимоги кредиторів банку "Конкорд" другої черги повністю задоволені

Вимоги кредиторів банку "Конкорд", які включені до другої черги реєстру акцептованих вимог, задоволені у повному обсязі. Про це йдеться у відповіді Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на запит УНН.

Тобто були задоволені вимоги 35 кредиторів на суму 9,4 млн грн, що становить 100% від загальної суми вимог другої черги. Також у ФГВФО повідомили, що ухвалено рішення про задоволення вимог кредиторів сьомої черги на суму 574 млн грн, що відповідає 100% вимог черги.

"Станом на 01.11.2023, кредиторам сьомої черги перераховано 353 млн грн. Решта суми задепонована на накопичувальному рахунку банку у зв’язку з відсутністю заяв від кредиторів із зазначенням коректних реквізитів. За фактом отримання заяв із коректними реквізитами кошти перераховуються кредиторам", - повідомили у Фонді.

Додамо

Раніше ФГВФО переглядав обсяги задоволення вимог шостої, сьомої та четвертої черг. Так, після перегляду обсяги шостої та сьомої черг були збільшені до 2 663 112,73 грн та 573 988 377,69 грн відповідно, а розмір вимог за четвертою чергою був зменшений до 70 737 602,21 грн. Перегляд, шостої черги (це вимоги фізичних осіб), зокрема було переглянуто у зв’язку з ідентифікацію осіб, чиї кошти застряли на транзитних рахунках. УНН писав про такі випадки, яких, за нашої інформацією, було близько двохсот. Серед людей, чиї кошти опинилися і застрягли на транзитних рахунках був і військовий. Люди скаржилися, що попри те, що вони одразу після блокування їхніх коштів звернулися до ФГВФО з відповідними заявами, гроші їм тривалий час ніхто не повертав. Після того, як ситуація набула розголосу у ЗМІ, ситуація зрушила з місця і людям почали повертати їхні кошти.

Водночас, співвласниця банку "Конкорд" Олена Сосєдка зазначала, що на момент оголошення регулятором рішення про ліквідацію банку високоліквідних активів в фінустанові вистачало, аби провести всі необхідні виплати за 2-3 тижні. Але процес ліквідації банку жорстко зарегульований законодавчо. Правління Національного банку України ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Акціонерного товариства "АКБ "КОНКОРД" з 1 серпня 2023 року. Виплати розпочалися 21 серпня. Загальна сума гарантованого відшкодування, яка була призначена до виплат вкладникам банку, сягнула 647 млн грн. Вимоги кредиторів шостої черги банку (вимоги фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб-підприємців, які не є пов’язаними особами банку, платежі яких або на ім’я яких заблоковано) задовольняються за фактом проведення відповідної ідентифікації.  

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Негода пошкодила великий прапор України у Житомирі

     • 22449 переглядiв