u-fondi-garantuvannya-vkladiv-vidzvituvali-pro-viplatu-mayzhe-90-koshtiv-vkladnikiv-banku-konkord

У Фонді гарантування вкладів відзвітували про виплату майже 90% коштів вкладників банку "Конкорд"

 • 42920 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Станом на 7 листопада вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» отримали 577 млн грн гарантованих виплат, що складає майже 90% від загальної суми. Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, повідомляє УНН.

У ФГВФО запевняють, що кошти будуть відшкодовані у повному обсязі – ресурсів для цього достатньо.

Цитата

«Попри військовий стан та непросту економічну ситуацію вкладники банків можуть бути впевненими, що їхні гроші – під надійним захистом Фонду. Наразі ми не лише гарантуємо 100% повернення депозитів, а й робимо це у максимально стислі терміни. Наш пріоритет – забезпечити безперебійний доступ вкладників до їхніх коштів, тому ми постійно розширюємо можливості з отримання вкладниками гарантованих виплат. Відшкодування вкладникам АКБ «КОНКОРД» наразі тривають. Фонд має достатньо ресурсу, щоб відшкодувати їхні кошти у повному обсязі», - зазначила заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наталія Рудуха.

Доповнення

У ФГВФО також нагадали вкладникам шляхи отримання коштів:

  • у відділенні будь-якого банку-агента;
  • скориставшись опцією дистанційних онлайн-виплат, яку пропонують своїм клієнтам п’ять банків-агентів Фонду;
  • через послугу повернення вкладів у застосунку «Дія».

«Також зазначаємо, що станом на зараз кредитори АТ «АКБ «КОНКОРД» отримали більше 1 млрд грн на задоволення своїх вимог. Наразі вже триває задоволення вимог кредиторів сьомої черги у розмірі понад 564 млн грн», - додали у Фонді.

Додамо

Водночас УНН стало відомо, що досі залишається невирішеним питання з коштами фізичних осіб, які опинилися на транзитних рахунках в момент початку ліквідацію банку після спроби перерахування на рахунок в іншій фінустанові. Як пояснили УНН клієнти, що стикнулися з цією ситуацією, — система переказів у банку ще працювала, хоча регулятор вже оголосив про відкликання ліцензії та ліквідацію фінустанови, тому вони спробували переказати кошти до іншого банку. Та кошти зникнувши з одного рахунку на іншому так і не з’явилися. І тепер люди, які вже подали відповідні заяви до Фонду гарантування вкладів, не знають коли зможуть повернути свої кошти. Йдеться про майже дві сотні фізосіб, серед яких вкладники та деякі вже колишні співробітники “Конкорду”. Людей турбує повна відсутність розуміння — чи внесуть їх хоч у якусь чергу і коли це станеться.

Зазначимо, що швидкість розв’язання цього питання повністю залежить від Фонду, оскільки робота з транзитними рахунками в цьому разі не регламентована нормативною базою — фактично, питання полягає в тому, щоб “узяти і зробити”.

За інформацією агентства, серед тих, хто досі не отримав виплати, є й ті, хто зараз захищає Україну від російської військової агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрист про проблему неповернення коштів з транзитних рахунків: ФГВФО не діє в інтересах всіх вкладників ліквідованих банків

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі