ukenru
u-finlyandiyi-zatrimali-rosiyanina-u-spravi-pro-vidmivannya-groshey

У Фінляндії затримали росіянина у справі про відмивання грошей

 • 8568 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. У справі про економічні злочини, включаючи відмивання грошей, у Фінляндії затримали двох осіб, один з них є громадянином Росії. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на слова прес-аташе посольства РФ у Фінляндії Наталії Вежлівцевої, передає УНН.

"Консульський відділ посольства Росії у Фінляндії був своєчасно повідомлений фінської поліцією про затримання у межах згаданої справи російського громадянина, дані якого не розголошуються в інтересах слідства. Підтримуємо з поліцією робочий контакт. Затриманий російський громадянин має можливість зв'язатися з нами, у разі необхідності надамо йому консульське сприяння", - заявила прес-аташе.

Згідно з інформацією видання, фінська центральна кримінальна поліція повідомила увечері 23 вересня про затримання двох осіб - ще одного відпустили після обшуків і допитів у справі про економічні злочини, одним з фігурантів якого є пов'язана з Росією компанія.

Всього поліція допитала сімох. Під час обшуків були вилучені документи і пристрої зберігання інформації. За даними місцевої газети, правоохоронці максимум у вівторок поставлять питання про взяття їх під варту.

Також в агентстві нагадали, що поліція 22 вересня почала масштабну операцію, у межах якої здійснювала обшуки в тому числі у приміщеннях пов'язаної з РФ компанії, розташованих на території регіону Варсінайс-Суомі і в архіпелазі Турку. У поліції не повідомляють, про яку саме компанію йдеться. У посольстві РФ у Фінляндії повідомили, що у них поки немає коментарів на цю тему.

Операція проводилася у 17 місцях, у ній брали участь близько ста осіб, було задіяно катери, вертольоти і літаки фінської прикордонної охорони. На цей час у регіоні Варсінайс-Суомі ввели заборону на польоти.

Поліцейські повідомили, що фігурантом справи є фінське акціонерне товариство, яке "підозрюється у відмиванні грошей на кілька мільйонів євро" і у використанні нелегальної робочої сили.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що пов'язана з росіянами фірма скуповує землю поблизу від важливих з точки зору національної безпеки Фінляндії об'єктів - поліція підозрює її у фінансових злочинах.

Українські Національні Новини

Новини Світу