ukenru
u-estonsko-rosiyskomu-kordoni-znayshli-dirku

У естонсько-російському кордоні знайшли "дірку"

 • 13642 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. На естонсько-російському кордоні є протяжні ділянки, на яких патрулювання на транспортних засобах неможливо через заболоченій місцевості, що знижує ефективність контролю кордону. Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

За словами глави прикордонного кордону Саатсе Арві Суви, кордони в Саатсе і Вярска відповідають за охорону 82 км кордону, майже четверта частина з яких - важкодоступна заболочена територія. У зв'язку з цим прикордонники розраховують, що кордон буде нарешті облаштований і патрулі зможуть переміщатися по пристойним дорогах.

У січні Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії оголосив конкурс на першу чергу будівельних робіт з облаштування східного кордону країни, які почнуться від точки перетину кордонів Естонії, Латвії і Росії до прикордонного пункту Лухамаа.

До переліку будівельних робіт входить створення патрульних і під'їзних доріг, парканів різного призначення, піщаної смуги, електропостачання, каналізації та іншої необхідної інфраструктури. 

Нагадаємо, нещодавно до Естонії не пустили російський вітрильник через кримських курсантів на борту.

Українські Національні Новини

Новини Світу