ukenru
u-efiopiyi-vnaslidok-aviaudaru-zaginuli-bilshe-40-lyudey

Reuters: У Ефіопії внаслідок авіаудару загинули більше 40 людей

 • 21301 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У районі Тиграй в Ефіопії внаслідок авіаудару загинуло щонайменше 43 людини. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Про вибух повідомила жінка, яка заявила, що її чоловік та 2-річна дочка постраждали. 

"Ми не бачили літака, але ми його чули. Коли стався вибух, усі вибігли. Через деякий час ми повернулися і намагалися забрати поранених", - сказала вона.

За словами прес-секретаря ефіопських військових полковника Гетнета Адайна авіаудари є загальноприйнятою військовою тактикою, і що урядові сили не націлюють мирне населення.

Медичний працівник підтвердив щонайменше 43 смертельні випадки, посилаючись на свідків та перших реагуючих.

Додатково

Звістка про авіаудар з’явилася, коли ефіопські чиновники підрахували бюлетені з національних та регіональних парламентських виборів, що відбулись цього тижня у семи з 10 регіонів країни.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш глибоко занепокоєний повідомленнями про жертви цивільного населення від авіаудару, заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжарік, закликаючи сторони конфлікту дотримуватися міжнародного права.

Старший службовець ООН з питань допомоги Рамеш Раджасінгем закликав владу Ефіопії провести "швидке та ефективне розслідування цього нападу".

Нагадаємо

Згідно з аналізом агентств ООН та груп допомоги, понад 350 000 людей в ефіопському районі Тиграй страждають від голоду, а мільйони людей перебувають під загрозою.

Українські Національні Новини

Новини Світу