ukenru
u-dtek-dlya-kiyan-gotuyut-novi-grafiki-obmezhennya-elektropostachannya-vidklyuchennya-trivatimut-do-6-godin

У ДТЕК для киян готують нові графіки обмеження електропостачання: відключення триватимуть до 6 годин

 • 311029 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Тривалість відключень електропостачання у Києві збільшиться, однак енергетики намагатимуться частіше проводити ротацію будинків, які під них підпадатимуть. Про це повідомив виконавчий директор компанії, що надає послугу у столиці, Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«За день-два ми зможемо показати графіки, вони не будуть приємними. Одразу попереджаю, тому що кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена. Іншого виходу зараз до відновлення інфраструктури немає. Точно, що більше, ніж 4 години, – до 6 годин будуть обмеження», – сказав Сахарук.

Деталі

Він пояснив, що не всі будинки вимикаються в автоматичному режимі з пульта, є ті, які треба вимкнути/увімкнути вручну – це велика робота.

Також Сахарук пояснив, чому не в усіх будинках вимикають світло: є будинки, у яких розташовані обʼєкти критичної інфраструктури, тож відключати їх від електроенергії не можна.

«Вони вмонтовані в будинок… Наприклад, звʼязок, склад зберігання вакцини, сервери провайдерів, інші елементи інфраструктури – водо- та теплопостачання. Всі будинки вимкнути неможливо, тому що буде гірше: не буде звʼязку, води, тепла, не буде працювати телебачення», – зазначив Сахарук, але додав, що наразі все ж ведеться робота зі зменшення кількості будинків, які не підпадали під відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб не було аварії: українцям порадили, як правильно вмикати електроприлади після віялових відключень 

Українські Національні Новини

Економіка