ukenru
u-drugomu-turi-viboriv-mera-kiyeva-bude-bitva-titaniv-z-klichkom-zmagatimetsya-vereschuk-ekspert

У другому турі виборів мера Києва буде "битва титанів": з Кличком змагатиметься Верещук - експерт

 • 18078 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. 25 жовтня пройдуть чергові місцеві вибори. Найбільшу можливість нарощувати свої ресурси і найбільше шансів вийти у другий тур має кандидат від партії "Слуга народу" Ірина Верещук. Про це у своєму Facebook написав голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко, передає УНН.

Він нагадав, що Верещук займає другу позицію за соціологічними опитуваннями. Чинний мер Віталій Кличко - має рейтинг 38%.

"Декілька партій приймають участь у виборах мера лише задля того, щоб завести якомога більше людей у фракцію. І лише Ірина Верещук, Андрій Пальчевський, Олексій Кучеренко та Сергій Притула по-справжньому будуть битися за посаду", - пише Дорошенко.

Однак у другий тур вийде, швидше за все, Верещук, прогнозує Дорошенко.

"Оскільки Верещук займає другу сходинку вподобань киян і, при цьому, має найбільшу можливість нарощувати свої ресурси, то саме вона має найбільше шансів вийти у другий тур", - додає він.

Опинитися у другому турі з представником влади не хотілося б переважній більшості мерів міст України, пише Дорошенко. Для цього останні мобілізуватимуть всі можливі ресурси, аби перемоги у першому турі, прогнозує він.

"Двобій із владою завжди є ризикованим для будь-якого рейтингового кандидата. У тому числі тому, що тоді починає працювати антирейтинг. У людини при владі, яка хоче переобратися, він частіше більший від опонента", - додає він.

Дорошенко вважає Верещук одним з найкращих фахівців у фракції.

"У людини, яка досягала всього сама, не може бути простого характеру. Тому побачимо "битву титанів" у другому турі виборів на мера Києва. Особисто я втомився від безгосподарності у місті, де грошей більше, ніж будь-де, і потрібно лише витрачати їх із найбільшою ефективністю", - резюмував експерт.

Як писав УНН, за даними соціологів, антирейтинг Кличка зростає, і вже понад 50% киян оцінюють зміни у столиці за його мерської каденції, як негативні.

Українські Національні Новини

Політика