ukenru
u-dpsu-zayavili-scho-situatsiya-na-kordoni-z-neviznanim-pridnistrovyam-kontrolovana

У ДПСУ заявили, що ситуація на кордоні з невизнаним Придністров'ям контрольована

 • 129655 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Ситуація на ділянці кордону з невизнаним Придністров'ям контрольована. Про це УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко.

Цитата

"На лінії кордону з Молдовою на ділянці придністровського сегменту ситуація контрольована. Безпосередньо на кордоні не фіксувалося нестандартних ситуацій, які б впливали на стан охорони держрубежу", — заявив Демченко.

Контекст

Сьогодні придністровські ЗМІ повідомили про нібито стрілянину в районі КПП "Кучурган" на кордоні невизнаного Придністров'я та України.

Додамо

Влада невизнаного Придністров'я 25 квітня повідомила, що "Міністерство держбезпеки" в Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, організованою федеральною службою безпеки росії для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Вранці 26 квітня у Придністров'ї повідомили про ще два вибухи. Сказали, що було пошкоджено дві антени, які ретранслювали радіо росії.

Генштаб ЗСУ раніше повідомляв, що росія хоче залучити бойовиків із невизнаного Придністров'я у війну проти України, але ті мають низьку мотивацію.

За інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 3 травня у Придністров'ї ситуація залишається складною. Повідомляється, що у невизнаній республіці готують евакуацію сімей офіцерів оперативної групи російських військ.

Українські Національні Новини

Суспільство