ukenru
u-donetskiy-oblasti-eks-boyovik-dobrovilno-zdavsya-pravookhorontsyam

На Донеччині екс-бойовик добровільно здався правоохоронцям

 • 12765 переглядiв

МАРІУПОЛЬ-КИЇВ. 6 лютого. УНН. У Донецькій області 28–річний мешканець окупованої Горлівки виїхав до Слов’янська, аби розпочати мирне життя за межами псевдореспубліки. Колишній учасник НЗФ чергував на блокпостах терористів у Слов’янську та входив до складу горлівського розвідувального батальйону. Про це повідомляють у пресс-службі ГУНП в Донецькій області, передає УНН.

Колишній учасник незаконних збройних формувань (НЗФ) розповів поліцейським, що навесні 2014 року у Горлівці через дрібне порушення він потрапив на очі бойовикам, які посадили його “до ями”. Через три дні, в обмін на свободу, йому запропонували вступити до лав бойовиків.

“Посібник терористів допомагав зводити блокпост, потім чергував на ньому. За кілька тижнів чоловік зустрів командира збройного формування з Горлівки та за його допомогою повернувся до свого міста. Він охороняв казарми батальйону розвідки бойовиків, допомагав по господарству”, — зазначено у поліції.

Через відсутність роботи на окупованій території, чоловік виїхав до Слов'янська. Наразі затриманий дає свідчення і співпрацює зі слідством. Відносно учасника НЗФ відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України — “створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності”.

“Як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у лавах „ДНР“ підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України”, — зазначили у поліції.

Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, на Донеччині з початку року 11 бойовикам повідомили про підозру.

Українські Національні Новини

Суспільство