ukenru
u-dnipri-zvilnili-kerivnika-labtsentru-cherez-spotvoreni-rezultati-testiv-na-covid-19

У Дніпрі звільнили керівника лабцентру через спотворені результати тестів на COVID-19

 • 14190 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. На Дніпропетровщині звільнили керівника лабораторного центру Олександра Штепу через підозру у спотворенні результатів ПЛР-тестів на COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку Дніпропетровської обласної ради у Facebook.

"В лабораторному центрі Дніпра днями працювали комісії МОЗу та правоохоронних органів з перевірки його діяльності. Причиною розслідування стала підозра у недостовірності і спотворенні результатів ПЛР тестів на COVID-19. Як результат роботи комісій - звільнення очільника лабораторного центру Олександра Штепи минулої п’ятниці”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що за вихідні робота з проведення тестування населення Дніпропетровської області на COVID-19 була повністю відновлена – загалом 1000 проб провели за суботу та неділю. Питання із затримкою проведення тестів в області вирішено.

Вказано, що наразі в області лабораторно підтверджено 869 хворих на COVID-19, за суботу та неділю - 10 нових позитивних випадків.

“Наказом МОЗ тимчасово виконувати обов’язки директора лабораторного центру буде Похмурко Інна Віталіївна”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, забраковані МОЗом ПЛР-тести на повторному дослідженні показали чутливість 20%.

Українські Національні Новини

Політика