ukenru
u-ditey-takiy-zhe-rizik-zarazhennya-koronavirusom-yak-i-u-doroslikh-doslidzhennya

У дітей такий же ризик зараження коронавірусом, як і у дорослих - дослідження

 • 17311 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Вчені дослідили, що діти мають таку саму ймовірність захворіти на новий коронавірус, як і дорослі. Про це повідомляє УНН з посиланням на South China Morning Post.

"Діти мають таку саму ймовірність заразитися новим коронавірусом, як і дорослі, стверджують вчені, що проаналізували дані щодо інфікування з південного китайського міста Шеньчжень", - пише видання.

Вказано, що вчені досліджували вірогідність зараження коронавірусом від хворого члена родини, і вона становить 15%. Зазвичай середній показник захворіти – 7,9%. При цьому, кількість дітей у віці до 10 років, що захворіла, становила 7,4%.

"Не було суттєвої різниці між вірогідністю захворіти та віком хворого. Про це сказали дослідники, вивчивши дані 391 підтвердженого випадку захворювання в Шеньчжені з 14 січня по 12 лютого, а також 1286 людей, які контактували з ними", - вказано у повідомленні.

Також повідомляється, що лише 9% серед 391 хворого мали ускладнення. При цьому, високу температуру мали 84% пацієнтів під час початку хвороби.

Такі дослідження проводили вчені Школи громадської охорони здоров'я Блумберга при Університеті Джона Хопкінса, Шеньчженьського центру з контролю та профілактики захворювань, Харбінського технологічного інституту в Шеньчжені та Лабораторії Пен Ченґна в Шеньчжені.

Нагадаємо, у Німеччині коронавірусом заразилися чотири дитини.

В Україні госпіталізували дитину з підозрою на коронавірус, але діагноз не підтвердився.

Українські Національні Новини

Здоров'я