ukenru
u-derzhstatistiki-povidomili-skilki-zhitla-bulo-priynyato-v-ekspluatatsiyu-v-ukrayini-minulogo-roku

У Держстатистики повідомили, скільки житла було прийнято в експлуатацію в Україні минулого року

 • 8270 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. В Україні протягом 2016 року в експлуатацію було прийнято 9366,8 тис. квадратних метрів житла. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію оприлюднену Державною службою статистики України.

За інформацією Державної служби статистики 6502,9 тис. квадратних метрів житлових площ припадає на міські поселення, а це 87,1% усього прийнятого протягом минулого року в експлуатацію житла.

Слід зауважити, що інформацію наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, на думку експертів, саме розвиток будівельної галузі — шлях виходу з економічної кризи, адже кожна інвестована у будівництво гривня приносить державі у п’ять разів більше.

В Україні, після деякого спаду, сфера будівництва пожвавилась та продовжує розвиватися доволі активними темпами.

Наприклад, найбільший столичний забудовник ПАТ “ХК “Київміськбуд” ввів в експлуатацію протягом 2016 року понад 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. Загалом холдинг ввів в експлуатацію на 10% більше площ у порівнянні з 2015 роком.

Українські Національні Новини

Економіка