ukenru
u-derzhlisagentstvi-rozpovili-yak-zapobigayut-lisovim-pozhezham

У Держлісагентстві розповіли, як запобігають лісовим пожежам

 • 9926 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. З метою запобігання виникненню лісових пожеж з початку 2019 року в лісах влаштовано 115 км протипожежних розривів та 8,1 тис. км мінералізованих смуг. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Держлісагентства.

"З метою запобігання виникненню лісових пожеж з початку 2019 року в лісах влаштовано 115 км протипожежних розривів та 8,1 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 17,7 тис. км", - йдеться в повідомленні.

Також додатково було перекрито 9,5 тисяч позапланових доріг. У лісових масивах вздовж доріг загального користування та у місцях відпочинку населення виставлено 7,8 тисяч аншлагів, бігбордів, панно, плакатів на протипожежну тематику. У засобах масової інформації оприлюднено 652 виступів і звернень щодо дотримання вимог пожежної безпеки в лісах. Проведено близько 2,6 тисяч рейдів щодо дотримання протипожежних вимог у лісовому фонді. До адміністративної відповідальності притягнуто 85 порушників, яких оштрафовано на загальну суму 11,5 тисяч гривень.

В агентстві також зазначили, що загалом охорону лісів від пожеж забезпечують 307 державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств, у складі яких функціонує понад 1,7 тисяч лісництв та 273 лісових пожежних станцій. Чисельність відомчої пожежної охорони складає 11,8 тисяч осіб, в тому числі постійних - понад 1 тисячу осіб та 10 тисяч осіб добровільно-пожежних дружин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорнобильській зоні за тиждень сталося шість пожеж

На оснащенні перебувають 644 пожежних автомобілів, 467 лісопожежних модулів та пристосованої для гасіння техніки, біля 2 тис. тракторів з ґрунтообробним обладнанням, понад 1 тис. мотопомп, 8,9 тисяч ранцевих лісових обприскувачів та інші технічні засоби. Відомча пожежна охорона, основою якої є лісові пожежні станції, підтримується в робочому стані, хоча зношеність протипожежної техніки є значною (70% її має вік понад 30 та 40 років, це в основному пожежні автомобілі на шасі ГАЗ-66 та ЗіЛ-131).

У лісах створена мережа з 502 пожежно-спостережних веж, з них 337 - обладнано сучасними телевізійними системами спостереження для оперативного виявлення лісових пожеж.

Як уточнили у Держлісагентстві, інформація надана по лісах, які входять до сфери управління Держлісагентства – 73% від всіх лісів України, 27% лісів підпорядковані іншим лісокористувачам.

Нагадаємо, кількість пожеж в Україні невпинно зростає і наразі сягає показника в 600 на день. Усього за три місяці кількість пожеж в країні зросла в 11 разів в порівнянні з минулим роком.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП