ukenru
u-derzhdumi-peredumali-letiti-v-ssha-na-molitovniy-snidanok-pislya-kremlivskoyi-dopovidi

У держдумі РФ передумали летіти в США на молитовний сніданок після "кремлівської доповіді"

 • 10360 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Голови трьох комітетів російської держдуми - з фінансового ринку, з бюджету і податків і з освіти - Анатолій Аксаков, Андрій Макаров і В'ячеслав Ніконов відмовилися летіти до США на Національний молитовний сніданок, який відбудеться на початку лютого за участю президента Дональда Трампа, після публікації "кремлівської доповіді" мінфіну США, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Я збирався туди їхати для ведення переговорів - не просто відвідати молитовний сніданок, а вести діалог зі своїми колегами... Але опублікування списків, куди включають міністра закордонних справ РФ (Сергія Лаврова), голову держдуми (В'ячеслава Володіна), низку інших відомих політиків, викликає, по-перше, подив, по-друге, створює несприятливу атмосферу для переговорного процесу. Сенсу летіти особливо вже не бачу... Я в таких умовах не поїду, тим більше у мене купа питань, своєї роботи, кататися по закордонах сенсу не бачу", - сказа А.Аксаков.

Зі свого боку В.Ніконов повідомив, що сьогодні "з подивом прочитав список, складений відповідно до закону про протидію ворогам Америки, і виявив просто довідник вищих посадових осіб РФ і провідних російських підприємців".

"У цих умовах я вважаю недоцільною участь в заходах, які проводяться в тому числі під егідою конгресу США, який прийняв такого роду закон, відповідно до якого готуються подібного роду списки щодо керівництва РФ", - зазначив він.

Про відмову брати участь в молитовному сніданку повідомив і В.Макаров. "Ні, не поїду", - сказав він.

При цьому сам голова держдуми В'ячеслав Володін, коментуючи "кремлівську доповідь" мінфіну США, зазначив, що "введення нових санкцій - чергова спроба заокеанських колег вплинути на російську внутрішню політику".

"Прості люди стануть заручниками амбіцій представників американської еліти. Більш того, заходи, які хочуть здійснити США, торкнуться багатьох держав... Нові обмеження, введені США, завдадуть істотної шкоди інтересам європейського бізнесу", - попередив він.

Нагадаємо, мінфін США представив конгресу "кремлівську доповідь". Складання такого списку вимагає торішній американський закон "Про протидію противникам США за допомогою санкцій".

Українські Національні Новини

Новини Світу