u-derzhdepi-zaklykaiut-konhres-yaknaishvydshe-vydilyty-finansuvannia-ukraini

У Держдепі закликають Конгрес якнайшвидше виділити фінансування Україні

 • 26603 переглядiв

Державний департамент США закликав Конгрес якнайшвидше надати фінансування Україні, оскільки 97% раніше виділеної допомоги вже використано. Речник Держдепу Метью Міллер відзначив прогрес України, незважаючи на складну ситуацію на фронті.

Офіційний представник Держдепартаменту США Меттью Міллер назвав важким становище України з огляду на те, що виділені гроші на підтримку ЗСУ вичерпано вже на 97%. Про це повідомив на регулярному брифінгу керівник пресслужби Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає УНН.

Що стосується додаткового фінансування - так, ми абсолютно стурбовані тим, що рівень фінансування закінчився. Зараз ми покладаємося на залишкові кошти, які незабаром - я думаю, що понад 97% з них вже вичерпано - також дуже скоро закінчаться, будуть вичерпані. Саме тому міністр приєднується до президента та інших представників адміністрації, які закликають Конгрес діяти якнайшвидше

сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демократи у Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Ізраїлю окремо від України - ЗМІ

Водночас Міллер сказав, що Україна попри все досягає успіху.

З усією повагою до поля бою, там складна ситуація, українські війська воюють проти дуже добре укріплених російських військових. Ми бачили, що вони досягли прогресу, прогрес був важким, але ми бачили, що вони продовжують робити успіхи, і коли ми були в Брюсселі минулого тижня, ми говорили безпосередньо з міністром закордонних справ України про це.

Метью Міллер

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Словенія виділила Україні 1,5 мільйона євро на розмінування

     • 25905 переглядiв