ukenru
u-derzhdepi-ssha-zayavili-pro-strategichni-interesi-u-pidtrimtsi-ukrayini

У Держдепі США заявили про "стратегічні інтереси" у підтримці України

 • 10330 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. США хотіли б бачити, щоб Україна була вільною, демократичною державою, а її громадяни могли самостійно обрати власне майбутнє. Про це в інтерв’ю виданню "Ехо Москви" заявив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Весс Мітчелл, передає УНН.

"США протягом дуже багатьох років мали довгу історію підтримування політики самовизначення. І ми постійно неодноразово говорили, що ми підтримуємо демократичний вибір України щодо прийняття рішення про свою власну долю",- сказав Мітчелл, відповідаючи на питання про те, чому США допомагає Україні попри велику відстань між двома державами.

Так, за словами помічника держсекретаря, США хотіли б бачити, щоб Україна була вільною, демократичною державою, українці могли б вибрати своє власне майбутнє - все це, на думку Мітчелла, збігається і з американськими демократичними ідеалами та цінностями.

"Це також в наших стратегічних інтересах", - додав він.

"Україна домоглася величезного прогресу, починаючи з 2014 року. Вона реформувала свою судову систему. Економіка показує кращі результати. Вони зараз борються з корупцією ... я думаю, що вони доб'ються успіху. І вони, на мою думку, на шляху досягнення цього успіху. І схоже, що український народ саме цього хоче. Тому Росія не має права відмовити їм у цьому майбутньому", - наголосив американський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США володіє інформацією про чисельність та склад регулярної російської армії на Донбасі

Коментуючи аргумент Путіна про те, що "росіяни та українці - це розділений народ", він заявив, що кожен народ має право визначити своє власне майбутнє.

"Я б сказав, що якби якась закордонна держава намагалася їх примусити до якихось дій, то вони, природно, будуть цьому опиратися. Я не можу обрати майбутнє України, сидячи тут, у Нью-Йорку чи Вашингтоні. Мені здається, що вони самі вибрали це майбутнє для себе. І позиція США: підтримувати політичне самовизначення", - підкреслив помічник держсекретаря.

Як повідомляв УНН, "переломними моментами" у відносинах США і РФ стали конфлікти в Україні та Грузії.

Українські Національні Новини

Політика