ukenru
u-derzhdepi-ssha-otsinili-vpliv-sanktsiy-na-rosiysku-ekonomiku

У держдепі США оцінили вплив санкцій на російську економіку

 • 7854 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Американські санкції щодо Росії мають вагомий вплив на економіку держави. Про це в інтерв’ю виданню "Эхо Москвы" заявив помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл, передає УНН.

"Я переконаний, що вони (санкції – ред) необхідні. А саме ми повинні закликати російський уряд до відповідальності щодо України, Сирії. А також втручання Росії в американську політичну систему. Я не можу собі уявити, що санкції не мають ніякого впливу. Ми бачимо, в якому стані знаходиться російська економіка", - зазначив він.

На думку Мітчелла, якби російський уряд вів менш агресивну зовнішню політику, і більш продуктивно працювала російська економіка, для народу Росії це було б набагато краще.

Він заявив водночас, що США не мають наміру використовувати санкції для того, щоб завдати шкоди російському народу.

"Санкції спрямовані в основному на те, щоб керівники Росії вибрали і проводили іншу зовнішню політику", - заявив помічник держсекретаря.

Як повідомляв УНН, 20 вересня 2018 року США відповідно до закону “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” (CAATSA) розширили “чорний список” щодо РФ.

Українські Національні Новини

Політика