ukenru
u-derzhdepi-ssha-ne-viryat-v-uspikh-ideyi-zelenskogo-schodo-peregovoriv-u-minsku-zmi

У Держдепі США не вірять в успіх ідеї Зеленського щодо переговорів у Мінську – ЗМІ

 • 9818 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Держдепартамент Сполучених Штатів Америки не впевнений в тому, що зміна формату міжнародних переговорів допоможе досягти прогресу в імплементації Мінських домовленостей. Про це повідомила в п'ятницю представник Держдепартаменту США, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Так, представник Держдепу на прохання журналістів коментувала слова Президента України Володимира Зеленського, який раніше запропонував зустріч в Мінську учасникам нормандського формату, а також главі адміністрації США Дональда Трампа.

"Ми в повній мірі підтримуємо зусилля президента Зеленського, націлені на те, щоб оживити імплементацію "Мінська", - запевнила представник зовнішньополітичного відомства США.

На її думку, "Україна виконує свої зобов'язання в рамках "Мінська" максимально можливим чином".

"Росії необхідно робити те ж саме", - додала американський дипломат.

"Однак зміна існуючих переговорних форматів не усуне справжнєюперешкоду прогресу в імплементації "Мінська", сказала вона.

За її словами, цим перешкодою є "відсутність у Росії політичної волі".

Як повідомляв УНН, раніше Президент України Володимир Зеленський запросив російського лідера Володимира Путіна на зустріч у Мінську. У свою чергу, в Кремлі повідомили, що розглянуть пропозицію Зеленського про новий формат переговорів.

Пізніше Путін заявив, що Росія готова до переговорів у будь-якому форматі, але зустріч повинна бути опрацьована, а в Києві має бути сформовано уряд.

Зазначимо, що також Путін заявляв, що діалог Москви і Києва можливий, якщо Зеленський почне виконувати свої передвиборчі обіцянки і говорити зі співвітчизниками на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика