u-deokupovanikh-izyumi-ta-kupyansku-zatrimali-kolaborantiv-sered-nikh-ekspravookhorontsi

У деокупованих Ізюмі та Куп'янську затримали колаборантів: серед них експравоохоронці

 • 185428 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. У деокупованих містах Ізюм та Куп’янськ Харківської області Державне бюро розслідувань затримало колаборантів, які працювали на російських загарбників. Серед зрадників є колишні правоохоронці. Про це повідомила пресслужба ДБР, передає УНН.

Деталі

"У звільненому Ізюмі вдалося викрити та затримати двох зрадників з числа вже колишніх працівників правоохоронних органів", – ідеться у повідомленні.

За даними ДБР, посадовиця місцевої податкової служби після початку війни продовжила роботу вже в окупаційній адміністрації росіян. Вона займалася підбором кадрів для окупаційної міської ради Ізюма, передавала інформацію про місцевих патріотів України.

"Щоб віддячити росіянам за довіру жінка не пропускала масових заходів, де з гордістю розповідала прокремлівським пропагандистам, як їй добре стало жити. Сюжети з її інтерв’ю рясніли в ефірах російських каналів", – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, інша зрадниця вступила до лав так званої "народної міліції". Вона вмовляла своїх колишніх колег з Ізюмського відділу поліції переходити на службу до окупантів. Також вона показала загарбникам, де розташовані усі державні органи міста.

"Інша громадянка України пішла працювати в створену окупаційною владою податкову структуру в Куп’янську. Вона займалася тим, що відбирала гроші у населення на користь окупантів під виглядом стягнення податків", – повідомили в ДБР.

Усім трьом колаборантам оголосили підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Нагадаємо

Служба безпеки України ідентифікувала шістьох колаборантів, які вступили до окупаційного "мвд рф" на Херсонщині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ДБР відкрило провадження через ДТП із Зеленським

     • 156125 переглядiв

    Суд продовжив арешт Медведчуку до 14 листопада

     • 122780 переглядiв

    Вибухи на Вінниччині та в Умані не підтвердилися

     • 244320 переглядiв