ukenru
u-den-viboriv-u-latviyi-zlamali-sotsmerezhu-i-rozmistili-foto-putina

У день виборів у Латвії зламали соцмережу і розмістили фото Путіна

 • 16060 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У суботу в другій половині дня була зламана соціальна мережа draugiem.lv, на якій хакери розмістили російську пропаганду. Про це УНН повідомляє з посиланням на Delfi.

При спробі зайти в мережу, як повідомляється, звучав російський гімн, з'являвся російський прапор і фотографії з президентом РФ Володимиром Путіним і російською армією.

На фото розміщено напис "Товариші латиші, це стосується вас. Кордон Росії ніде не закінчується. Русскій мір може і повинен об'єднати всіх, кому дороге російське слово і російська культура, де б вони не жили, в Росії або за її межами. Частіше вживайте це словосполучення - "Русскій мір".

Представник Draugiem Group Яніс Палкавніекс підтвердив, що на сайт draugiem.lv здійснена кібератака. Робота порталу була припинена на декілька годин.

Прес-секретар установи щодо запобігання інцидентів з безпекою у сфері інформаційних технологій Cert.lv Ліга Бесера повідомила, що Cert.lv активно працює над з'ясуванням причин і джерел злому.

Нагадаємо, 6 жовтня в Латвії пройшли парламентські вибори.

За даними ЦВК країни, явка на виборах сягнула 50,42%. Це на 8% нижче, ніж у 2014 році. Так, у виборах в 13-й сейм Латвії взяли участь 780 539 виборців.

Згідно з екзит-полом Delfi, в сейм проходять сім партій: за Нову консервативну партію проголосувало 14,5% виборців, за партію "Для розвитку/За!" - 14%. Національне об'єднання за результатами екзит-полу займає третю сходинку в рейтингу популярності (13% голосів), "Злагода" - четверту з 12,5%. КPV LV отримала 12,3% голосів, Союз "зелених" і селян - 9,1%, "Нова Єдність" - 8,3%.

При цьому екзит-поли агентства LETA і LTV показують інший результат: "Злагода" - 19,4%; "Розвитку/За!" - 13,4%; Нова консервативна партія - 12,4%; Національне об'єднання - 12,6%; KPV LV - 11,5%; Нова Єдність - 10%; Союз "зелених" і селян - 9,2%.

Українські Національні Новини

Новини Світу