u-chornomu-mori-aktivizuvalis-korabli-vorozhikh-prikodonnikh-sluzhb-vms-zsu

У Чорному морі активізувались кораблі ворожих прикордонних служб - ВМС ЗСУ

 • 293188 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. В акваторії Чорного моря активізувались російські судна прикодонників, однак ракетоносіїв в морі немає, повідомив під час брифінгу речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє УНН.

Деталі

За словами речника ВМС ЗСУ, якщо раніше в районі Керченської протоки спостерігали роботу від 1 до 3 кораблів російських прикордонників, то зараз вони їх кількість збільшилась до 14.

"Просто зараз в морі перебуває 7 катерів прикордонної служби та 7 кораблів. Вони намагаються зробити все, щоб заблокувати і забезпечити безпеку, як вони вважають, Керчинської протоки", - сказав Дмитро Плетенчук.

Також поки в Чорному морі фіксують деякі зменшення військових кораблів - 4 одиниці, і ще 1 в Азовському. Але серед них не спостерігаються ракетоносці.

"Ракетна небезпека не збільшується, морських платформ які можуть запускати ракети зараз нема. Важко сказати, що відбувається з суходолом на тимчасово окупованій території Криму, де перебувають носії ракет, наприклад «бал» і «бастіон», але в морі їх нема", - сказав речник ВМС.

Додамо

росіяни постійно порушують умови безпеки цивільного судноплавства, а їхні кораблі і судна, які перебувають у Керченській протоці, знаходяться там з порушенням прибережного попередження, яке було видане Україною ще 20 липня цього року щодо небезпеки судноплавства в цій протоці.

"Те, що сталося з «Оленегорським горняком» - це є наслідок порушення прибережного попередження. ВМС заявляють про свою непричетність до цього інциденту", - заявив Дмитро Плетенчук.

Він додав, що «Оленегорський Горняк» вже не повернеться в своє місце базування, яким для нього є північний флот, адже зараз він не боєздатний.

Крім того, росіяни постійно порушують умови щодо безпеки цивільного судноплавства, наприклад вони відключили систему АІС деяких не військових одиницях, які вони використовують, щоб надалі грабувати окуповану територію через Бердянські і Маріупольські порти.

"Порушення безпеки цивільного судноплавства з боку росії відбувається постійно", - заявив Дмитро Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти у Чорному морі використовують цивільні судна для загородження власних військових кораблів - ОК "Південь"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зі столиці на Львів продовжили курсування додаткового поїзда

     • 239561 переглядiв

    Ворог використав хімічні боєприпаси - Тарнавський

     • 276555 переглядiв