u-chomu-tsinnist-znischenogo-vagnerivtsyami-il-22m-pid-chas-buntu-poyasnila-britanska-rozvidka

У чому цінність знищеного "вагнерівцями" Іл-22М під час бунту - пояснила британська розвідка

 • 910300 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Літаки Іл-22М, один з яких збили “вагнерівці” під час бунту в рф, відіграють ключову роль в управлінні російськими військами у війні проти України. Їх знищення негативно вплине на російські повітряні і наземні операції. Про це йдеться у свіжому розвідувальному звіті, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

За повідомленнями, 24 червня сили протиповітряної оборони приватної військової компанії "вагнер" збили російські військові вертольоти і літак повітряного командування Іл-22М.

Як зазначають в британській розвідці, Іл-22М є частиною відносно невеликого парку, що налічує до 12 літаків, які інтенсивно використовуються як для повітряного командування і управління, так і для радіорелейних завдань.

“Ці літаки спеціального призначення відіграють ключову роль в управлінні російськими військами у війні проти України. Втрата цих літаків, ймовірно, матиме негативний вплив на російські повітряні і наземні операції. У короткостроковій перспективі психологічний шок від втрати великої кількості екіпажів у такий спосіб майже напевно зашкодить моральному духу російських Повітряно-космічних сил” - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що існує ймовірність того, що поточні рівні завдань армії рф доведеться знизити, щоб безпечно керувати флотом, що залишився. Це, ймовірно, підірве здатність росії командувати і координувати свої сили.

Як зазначили у британській розвідці, Іл-22М літали в безпечному повітряному просторі росії, далеко за межами досяжності українських систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо

Під час бунту 24 червня ЧВК "вагнер" євгена пригожина збив сім бортів - один літак та шість гелікоптерів Мі-8 зс рф.

За даними російських ЗМІ, загинули понад 20 льотчиків, які перебували на бортах збитих літаків та гелікоптерів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Через ранкові обстріли на Херсонщині загинула жінка

     • 526794 переглядiв