ukenru
u-cherzi-na-likuvannya-za-kordonom-na-sogodni-perebuvaye-41-ukrayinskiy-patsiyent-o-kirichenko

У черзі на лікування за кордоном на сьогодні перебуває 41 український пацієнт - О.Кириченко

 • 11615 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. З початку 2016 року Україна витратила 388 млн грн на лікування громадян за кордоном. Про це у коментарі УНН розповів народний депутат від “Радикальної партії”, член комітету ВРУ з питань охорони здоров’я Олексій Кириченко.

"Протягом 2016 року Україна вже витратила майже 400 млн грн на лікування громадян за кордоном. Якщо точніше – то це 388 млн грн, тобто спочатку було заплановано 200 млн грн, станом на червень місяць ці кошти вже були витрачені. Після цього депутати комітету з питань охорони здоров'я звернулися до уряду і були виділені додаткові кошти на суму приблизно 200 млн грн", - розповів він.

Також, за словами О.Кириченка, станом на сьогодні у черзі на лікування за кордоном перебуває 17 дітей.

"В цьому році ми вже пролікували за кордон 137 українців, із них 64 – це діти. І зараз у нас 41 людина стоїть на черзі і чекає на виділення нових коштів, із них 17 – це діти", - розповів він.

Як повідомляв УНН, за словами голови Української Федерації роботодавців охорони здоров'я В.Загороднього, пошук ресурсів для лікування онкохворих за кордоном лежить на плечах родин пацієнтів.

Нагадаємо, МЦ “Клініка Спіженко” виступив із ініціативою безплатного лікування онкохворих на загальну суму 8,5 млн грн. Про це клініка повідомила МОЗ відповідним листом.

Відповідно до документу, МЦ “Клініка Спіженко” може провести лікування радіохірургічною системою CyberKnife (КіберНіж) нозологічних форм злоякісних та доброякісних новоутворень у дорослих та дітей віком від 14 років.

Також нагадаємо, за шість років на лікування українців за кордоном держава перерахувала більше 570 млн грн.

 

Українські Національні Новини

Політика