u-chernivtsyakh-visoka-voda-distalasya-do-kalinivskogo-rinku

У Чернівцях висока вода дісталась до "Калинівського ринку"

 • 31831 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У Чернівцях через критичне підняття рівня води у річці Прут, паводок дійшов до "Калинівського ринку", там цілодобово чергують рятувальники, правоохоронці та працівники. Про це на свій сторінці у Facebook написав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, передає УНН.

"Слава Богу, після вечірньої потужної зливи ніч пройшла спокійно. На ранок ситуація стабільна. Рівень води, станом на 8 годину ранку, - 5,5 м. Потужність хвилі з верхів’я Прута, яка йде на Чернівці, за ніч впала. За прогнозом, у межах міста Прут максимально підніметься до 6 метрів. Це позитивне очікування, яке радує", - написав він.

Так, за його словами, розслаблятися ще зарано.

"Комунальники, рятувальники - зранку ліквідують наслідки вчорашньої зливи. Водоканал, міськШЕП, АДС-80 працюють у посиленому режимі. На "Калинівському ринку" цілодобово чергують працівники, правоохоронці, рятувальники. Під посиленим наглядом райони Садгори та Калічанки, які у найбільшій небезпеці. Тролейбуси та маршрутки курсують у режимі спецперевезень. Місто працює!", - додав він.

Нагадаємо, на "Калинівському ринку" у Чернівцях, який розташований поблизу річки Прут, працівники проводять заходи, щоб вберегти товар від можливого підтоплення. 

Як повідомлялося в УНН раніше, ввечері у вівторок, 23 червня, у Чернівцях очікувався різкий підйом води у річці Прутз підтопленням кількох мікрорайонів міста, тож для громадян були підготовлені місця для евакуації.

Довідка УНН: "Калинівський ринок" — комунальне підприємство, яке є бюджетоформуючим для Чернівців. Ринок займає площу більше 35 га, на ньому працюють тисячі чернівчан. Ринок розташований неподалік від річки Прут та неодноразово піддавався підтопленню. Одним з наймасштабніших був паводок 2008 року, коли ринок був практично повністю затоплений. Багато підприємців не встигли вивезти майно, і воно було знищене водою. Під час підйому води на ринку залишалися люди, які рятувалися на дахах будівель та торгівельних павільйонів (контейнерів).

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    АЕС виробили найбільше електроенергії за добу

     • 9840 переглядiв