ukenru
u-chernivtsyakh-sche-nemaye-test-sistem-dlya-diagnostiki-koronavirusu-kaspruk

У Чернівцях ще немає тест-систем для діагностики коронавірусу - Каспрук

 • 16382 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Станом на вечір четверга, 12 березня, Чернівці поки не отримували тест-системи для діагностики коронавірусу СОVID-19. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, повідомляє УНН.

Як відомо, на Буковину впродовж доби буде доставлено тест-систему німецького виробництва для діагностики коронавірусу СОVID-19.

"У Чернівецьку область впродовж доби буде доставлено тест-систему для діагностики СОVID-19 німецького виробництва. Ще один набір реагентів привезуть згодом, їх закупили за кошти резервного фонду обласного бюджету. Одна тест-система розрахована на сто реакцій, що дає змогу обстежити більше 30 осіб", - йдеться у повідомленні Чернівецької ОДА.

Тестування клінічних зразків пацієнтів на місцевому рівні, які відповідають епідеміологічному визначенню підозри на COVID-19, скоротить час проведення досліджень та дасть змогу оперативно визначати подальшу тактику ведення пацієнта.

"Упродовж наступного тижня в область також доправлять 800 швидких тестів для діагностики СОVID-19 італійського виробництва, закуплених за кошти обласного бюджету та бюджету міста Чернівців. Це дозволить проводити дослідження безпосередньо біля ліжка хворого", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, на Буковині чекають на приїзд фахівців ВООЗ для огляду інфікованого на коронавірус завтра.

В Україні зафіксовано два нових випадки інфікування COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство