ukenru
u-chergakh-u-punktakh-propusku-v-zoni-oos-pomerli-dvoye-lyudey

У чергах на пунктах пропуску в зоні ООС померли двоє людей

 • 15033 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. На КПВВ "Станиця Луганська" та "Майорськ" уздовж лінії зіткнення на Донбасі в очікуванні переходу померли літні чоловік та жінка. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр ООС.

"Сьогодні, 5 січня, о 9:45 в сервісній зоні на КПВВ "Станиця Луганська" під час оформлення документів на перехід до підконтрольних владі України районів 65-річному чоловікові, який нещодавно підійшов до КПВВ, стало погано зі здоров'ям, і він втратив свідомість", - повідомили у штабі.

Як зазначається, негайно українськими прикордонниками були викликані медичний представник Червоного Хреста та карета швидкої допомоги. "На жаль, з прибуттям лікарів, їм залишалося лише констатувати смерть чоловіка. Попередній діагноз: зупинка серця", - додали у прес-центрі.

"Пізніше, об 11:00 на КПВВ "Майорськ", після прибуття з боку тимчасово непідконтрольної владі України території, 79-річна жінка поскаржилася українським прикордонникам на погіршення стану здоров'я. Оперативно прибувши, співробітники однієї з профільних громадських організацій з надання медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи, але, на жаль, не змогли спасти життя цієї людини", - додали у штабі.

"Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг та неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, серед яких, переважно люди похилого віку. Люди прямують за пенсіями та соціальними виплатами, проте цей шлях іноді є небезпечним. Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення сприятливих умов для здоров'я та життя цивільного населення", - вказали у прес-центрі.

Нагадаємо, бойовики наражали мирних жителів на ночівлю у "сірій зоні".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП