u-chekhii-rozpochavsia-naimasshtabnishyi-v-istorii-krainy-protest-profspilok

У Чехії розпочався наймасштабніший в історії країни протест профспілок

 • 29704 переглядiв

Чеські профспілки проводять свій найбільший страйк, в якому беруть участь близько мільйона працівників і понад 70% шкіл. Протестують проти урядової політики та високих витрат. Прем'єр-міністр Фіала критикує підхід профспілок, відкритих до діалогу без тиску.

Сьогодні у Чехії відбувається один з найбільших проявів громадського невдоволення. В страйку профспілок проти дій уряду беруть участь компанії та заклади освіти. Про це повідомляє Ct24, пише УНН.

Деталі

Сьогодні профспілки Чехії проводять страйк , який, за словами голови Чесько-Моравської конфедерації профспілок Йозефа Стршедули, стане наймасштабнішим в історії країни.

Акція охопила сотні підприємств та фірм за участю близько мільйона працівників, а також персонал понад 70% початкових та середніх шкіл.

"Є 7213 шкіл, які активно підтримали цей страйк, або через повне закриття, або через половинний робочий день", - повідомила віце-президентка Чехо-Моравської профспілки працівників освіти Маркета Сейдлова.

Профспілки протестують проти форми урядового пакету консолідації та пенсійної реформи, відсутності підвищення зарплат у державному секторі, дорогих енергоносіїв, високої інфляції та браку грошей на освіту.

Проте прем’єр міністр Чехії Петр Фіала розкритикував дії профспілок.

Я завжди готовий діяти, але не під тиском, не в цій атмосфері. Коли профспілки захочуть повернутися до переговорів і переговори будуть конструктивними, а не під тиском і загрозою подальших протестів, ми, звичайно, будемо готові діяти 

– сказав Фіала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія представлятиме Україні ліцензії на постачання військових матеріалів замість військової техніки

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ССО показали момент знищення САУ Гіацинт на Куп'янському напрямку

     • 31495 переглядiв

    Кіберспортивні зірки Petr1k, ceh9 та XBOCT - нові бренд-амбасадори FAVBET

     • 22459 переглядiв

    Мальта готова взяти на себе головування в ОБСЄ наступного року

     • 25299 переглядiв