ukenru
u-budinkakh-kiyeva-de-potsupili-lichilniki-protyagom-roku-vstanovlyat-novi

У будинках Києва, де поцупили лічильники, протягом року встановлять нові

 • 7258 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У Київраді прийняли рішення, за яким у будинках, де були викрадені вузли обліку теплової енергії, місто спільно з ПАТ “Київенерго”, встановлюватиме нові прилади протягом року. Про це УНН повідомили у прес-службі Київради.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення “Про вжиття заходів для збереження обладнання вузлів обліку теплової енергії машинних приміщень ліфтів у житлових будинках міста Києва”.

Відповідно до рішення, у будинках, де були викрадені вузли обліку теплової енергії, місто спільно з ПАТ “Київенерго”, встановлюватиме нові прилади протягом одного року з дня набрання чинності цього рішення.

“У столиці є проблема викрадення обладнання машинних приміщень ліфтів та теплових лічильників з будинків. Станом на середину листопада було викрадено 423 прилади обліку теплової енергії. Найбільше у Святошинському районі — 155 лічильників. Як наслідок, у будинках, де були вкрадені прилади обліку, нарахування за послуги з централізованого опалення здійснюється за нормативами, а не виходячи з показників фактично використаної теплової енергії. Тому людям надходять захмарні платіжки”, - зазначив депутат Київради Денис Москаль.

Проектом рішення передбачено підготувати зміни до Комплексної цільової програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури столиці на 2016-2020, передбачивши здійснення комплексу організаційно-технічних заходів із монтажу систем охорони лічильників та обладнання машинних приміщень ліфтів у багатоквартирних будинках, які перебувають у сфері управління райдержадміністрацій, ОСББ та ЖБК. Також відповідні установи та організації мають розробити механізм плати за утримання та обслуговування цих систем.

Рішення підтримали 62 депутати.

Українські Національні Новини

Київ