ukenru
u-bryusseli-startuvav-samit-ukrayina-yes

У Брюсселі стартував саміт Україна-ЄС

 • 15630 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У Брюсселі стартував 22-й саміт Україна-ЄС за участі Президента Володимира Зеленського. Це перший такий саміт, який відбудеться в двосторонньому форматі з початку пандемії коронавірусу, передає УНН з посиланням на дані на сайті євроінституцій.

Так, по прибуттю на саміт Зеленського привітав президент Європейської ради Шарль Мішель. Обидва політики не робили заяв для преси перед зустріччю.

Раніше європейські дипломати повідомили, що серед тем зустрічі будуть, зокрема:

- соціально-економічні наслідки пандемії COVID-19 і підтримка України з боку ЄС;

- наступні кроки в реалізації Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі;

- стан реформ в Україні.

“Лідери також обговорять конфлікт на сході України, останні події в Білорусі і подальші регіональні та зовнішньополітичні питання”, — заявили в ЄС.

В Офісі Глави Української держави заявили, що делегацію України на саміті очолить Президент Володимир Зеленський.

За даними ОП, на полях саміту планується підписання низки фінансових угод між Україною і ЄС у межах Європейського інструменту сусідства, зокрема, щодо підтримки сходу України, громадянського суспільства і пом’якшення наслідків кліматичних змін, відзначили в Офісі.

Також планується підписання угод з Європейським інвестиційним банком, що передбачають залучення фінансування на вдосконалення енергоефективності громадських будівель і модернізацію і цифровизацию “Укрпошти”.

Раніше повідомлялося, що делегацію ЄС, окрім Шарля Мішеля, представлятиме президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Однак напередодні стало відомо, що вона пішла на самоізоляцію після контакту з хворим COVID-19 особою, і зустріч пропустить.

Українські Національні Новини

Політика