ukenru
u-braziliyi-vid-covid-19-zaginulo-piv-milyona-osib-eksperti-poperedzhayut-pro-sche-bilshe-pogirshennya-situatsiyi

У Бразилії від COVID-19 загинуло пів мільйона осіб. Експерти попереджають про ще більше погіршення ситуації

 • 18051 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Кількість загиблих від COVID-19 в Бразилії перевищила 500 000 осіб, оскільки експерти попереджають, що другий за значимістю спалах COVID-19 в світі може посилитися через затримку вакцинації і відмови уряду підтримати заходи соціального дистанціювання. Про це інформує УНН з посилання на Reuters.

Деталі

Тільки 11% бразильців були повністю вакциновані, і епідеміологи попереджають, що з приходом зими в південній півкулі і поширенням нових варіантів коронавірусу смертність буде рости, навіть якщо імунізація набере обертів.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я в суботу, в Бразилії зареєстровано 500 800 смертей з 17 883 750 підтверджених випадків COVID-19, що є найбільшим офіційним числом загиблих за межами Сполучених Штатів. За останній тиждень в Бразилії в середньому вмирало 2 000 людей кожного дня.

COVID-19 продовжує спустошувати країни регіону: минулого тижня Панамериканська організація охорони здоров'я (ПАОЗ) повідомила про 1,1 млн нових випадків COVID-19 і 31 000 смертей в Північній і Південній Америці. ПАОЗ відзначила зростання числа заражень в шести мексиканських штатах, Белізі, Гватемалі, Панамі і деяких країнах Карибського басейну.

Додамо

Експерти вважають, що число жертв в Бразилії, яке і без того є найвищим в Латинській Америці, буде рости набагато вище.

"Я думаю, що ми досягнемо 700 000 або 800 000 смертей, перш ніж ми побачимо наслідки вакцинації", - сказав Гонсало Вечіна, колишній глава бразильського регулятора охорони здоров'я Anvisa, прогнозуючи зростання числа смертельних випадків в найближчому майбутньому.

Дії вкрай правого президента Жаіра Болсонару в зв'язку з пандемією, включали відсутність скоординованих національних заходів у відповідь і його скептицизм по відношенню до вакцин, блокувань вимог носіння масок, які він прагнув послабити.

Експерти попереджають, що Бразилія може повернутися до сценарію з найгіршим піком березня-квітня, коли в країні в середньому гинуло 3 000 людей в день.

Що ще відомо?

На цьому тижні кількість нових підтверджених випадків захворювання в Бразилії в середньому збільшилася до більш ніж 70 000 на день, випередивши навіть Індію.

Поставки вакцин в Бразилію, які в останні місяці були з перебоями, оскільки імпорт з Китаю був відкладений після того, як Болсонару виступив проти Пекіна з коментарями, які сприймалися як антикитайські.

Українські Національні Новини

Новини Світу