ukenru
u-bpp-rozpovili-pro-scho-ydetsya-u-parlamentskiy-postanovi-schodo-banderivskogo-zakonu

У БПП розповіли, про що йдеться у парламентській постанові щодо “бандерівського закону”

 • 6039 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Український парламент у своїй постанові запрошує польську владу до співпраці і комунікації стосовно нещодавно прийнятого в Польщі так званого "бандерівського закону". Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України від фракції БПП Артур Герасимов, передає УНН.

“Так, комітет дійсно збирався, і ця постанова вже підписана мною як керівником фракції БПП. Ключове, над чим ми хочемо зосередити увагу наших польських колег — що тільки співпраця і стратегічна комунікація не дозволить ворогу добиватись свого. На жаль, та ситуація, яку ми сьогодні бачимо, не є позитивною з точки зору як України, так і Польщі”, — підкреслив А.Герасимов.

Як повідомляв УНН, Комітет Верховної Ради у закордонних справах напрацював текст узгодженої заяви щодо прийнятого парламентом Польщі законопроекту про зміни до закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за обвинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології.

Нагадаємо, ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика