ukenru
u-boliviyi-proyshli-prezidentski-i-parlamentski-vibori

У Болівії пройшли президентські і парламентські вибори

 • 13795 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Голосування на президентських і парламентських виборах завершилося у неділю в Болівії. Виборчі дільниці були відкриті з 08:00 за місцевим часом (15:00 за київським часом) до 16:00 (23:00 за київським часом). Про це повідомляє УНН з посиланням на газету El Deber.

За оцінкою голови Вищого виборчого суду Марії Еухеніо Чоке, за три години до завершення голосування серйозних інцидентів зафіксовано не було. "На нашу думку, процес проходить нормально", - сказала вона газеті El Deber.

Тим часом, за даними видання, близько 100 осіб були затримані в штабі опозиційної партії "Болівія каже: "Ні" в населеному пункті Вілья-Примеро-де-Майо. За словами поліції, правоохоронні органи прибули в штаб партії, оскільки отримали повідомлення про те, що там вживають алкоголь. Як повідомив командувач поліцією Болівії Юрій Кальдерон, всього за різні порушення було затримана 1291 особа, з них 978 за вживання алкоголю.

Громадяни Болівії повинні були вибрати одного з дев'яти кандидатів в президенти. Основні претенденти на найвищу державну посаду - чинний глава держави Ево Моралес і екс-президент Карлос Меса, який керував країною з жовтня 2003 року по червень 2005 року.

Крім глави держави, громадяни обирали 130 депутатів і 36 сенаторів Багатонаціональної законодавчої асамблеї. Як очікується, попередні підсумки голосування будуть оголошені увечері за місцевим часом. Право голосу в республіці мають 7,3 млн осіб.

За чинним в Болівії законам, для перемоги в першому турі кандидатові, заручився найбільшою підтримкою населення, необхідно набрати більше 50% голосів або 40% за умови, що відрив від його найближчого суперника становить не менше 10%. Якщо ніхто з претендентів на найвищу посаду не доб'ється цього результату, другий тур голосування відбудеться 15 грудня.

Нагадаємо, шанси Моралеса на перемогу залишаються високими.

Українські Національні Новини

Новини Світу