ukenru
u-bolgariyi-ukrayintsiv-viselyayut-z-goteliv-u-mzs-rozyasnili-chomu-i-de-rozmistyat-bizhentsiv

У Болгарії українців виселяють з готелів: у МЗС роз'яснили чому і де розмістять біженців

 • 504597 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Через туристичний сезон уряд Болгарії вирішив переселити українських тимчасово переміщених осіб з готелів на узбережжі Чорного моря до альтернативних місць. Українці матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах. Про це журналісту УНН повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Цитата

"У зв'язку із початком туристичного сезону уряд Болгарії ухвалив рішення про переселення українських тимчасово переміщених осіб з готелів на узбережжі Чорного моря до альтернативних місць. Наші громадяни матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах та інших облаштованих місцях", - сказав Ніколенко.

Деталі

За його словами, тим українцям, які вирішили залишитися в туристичних готелях, пропонуються пільгові умови оплати вартості проживання.

"Посольство України в Болгарії взаємодіє із болгарською владою задля розселення наших громадян, забезпечення їхніх прав та інтересів", - додав Ніколенко.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що з 31 травня українці, які на безкоштовній основі проживали в готелях Болгарії повинні покинути номери.

У Болгарію з початку повномасштабної війни прибуло 201 904 громадяни України. На сьогодні у країні залишається 93 498 біженців, з них 35 тис. дітей, 51 291 особа перебуває на державному утриманні. 84 300 громадян України мають статус тимчасового захисту.

Додамо

Латвійські оператори зв'язку "Tele2" та "LMT" ще на три місяці продовжили для українських біженців, які прибули до Латвії, можливість користуватися мобільним зв'язком безкоштовно на три місяці, щоб зв'язатися зі своїми близькими та друзями в Україні чи інших країнах Європи.

Українські Національні Новини

Суспільство