ukenru
u-bishkeku-protestuvalniki-zvilnili-eksprezidenta-kirgiziyi-z-sizo

У Бішкеку протестувальники звільнили експрезидента Киргизії з СІЗО

 • 18722 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У Бішкеку протестувальники звільнили експрезидента Киргизії Алмазбека Атамбаєва з СІЗО. Про це повідомляє ТАСС, передає УНН.

Зазначається, що політик вийшов на свободу після переговорів групи мітингувальників з керівництвом Державного комітету національної безпеки (ДКНБ).

Нагадаємо, Атамбаєв очолював Киргизію з 2011 по 2017 рік. Він був затриманий 8 серпня 2019 року у своїй резиденції в селі Кой-Таш Чуйської області. Йому звинуватили в застосуванні насильства до співробітників правоохоронних органів, організації масових заворушень, організації вбивства та замаху на вбивство, організації захоплення заручників, корупції при незаконному звільненні з ув'язнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва, корупції при реконструкції столичної ТЕЦ, незаконній оборудці з будівлею промислової групи в Бішкеку і незаконному отриманні земельної ділянки. Сам Атамбаєв вважає всі ці звинувачення політичним переслідуванням.

Як повідомляв УНН, до звільнення експрезидента учасники протестів, не згодні з результатами парламентських виборів, захопили будівлю адміністрації президента і парламента.

МОЛНИЯ!Освободили Атамбаева из СИЗО ГКНБ! #Кыргызстан2020 pic.twitter.com/Q7yS3BQVCX

— Reforma (@Reforma_kg) October 5, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу