ukenru
u-bilorusi-zayavili-scho-ne-zbirayutsya-druzhiti-z-yes-proti-rosiyi

У Білорусі заявили, що не збираються дружити з ЄС проти Росії

 • 9724 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Європейський союз є важливим торговельно-економічним партнером для Білорусі, проте Білорусь не має наміру дружити з ЄС проти Росії. Про це міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив в інтерв'ю інформаційному агентству "Сіньхуа", передає УНН.

"Звідти (з ЄС - ред.) до нас приходять передові технології та інвестиції. Звичайно ж, ми не можемо відмовитися в жодному разы від співпраці з Європейським союзом. Розвиток наших зв'язків і з Росією, і з Європейським союзом, і з рештою світу не означає, що ми хочемо з кимось дружити за рахунок когось або проти когось. Ми розвиваємо наші торгово-економічні, політичні відносини з Європейським союзом, при цьому говоримо нашим партнерам, що ми жодним чином не маэмо наміру дружити з вами за рахунок Росії або проти, або на шкоду Росії", - заявив В.Макей.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко обурений відновленням з боку Росії паспортного контролю на спільному кордоні та поставив завдання протягом 2018 року врегулювати розбіжності з російською стороною в прикордонній сфері.

Українські Національні Новини

Новини Світу