ukenru
u-bilorusi-zaveli-spravu-proti-opozitsiynogo-blogera-tikhanovskogo

У Білорусі завели справу проти опозиційного блогера Тихановського

 • 20003 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. У зв'язку із затриманням щонайменше 13 людей в білоруському місті Гродно ще 29 травня, серед яких гомельський блогер Сергій Тихановський, порушено кримінальну справу "за насильство по відношенню до співробітників органів внутрішніх справ". Про це повідомили в МВС Білорусі, передає УНН з посиланням на DW і Tut.by.

При цьому не уточняється, щодо кого заведено кримінальну справу. У заяві говориться, що двоє міліціонерів отримали тілесні ушкодження і перебувають в лікарні. Дружина Сергія Тихановського Світлана повідомила правозахисникам, що її чоловіка і ще сімох затриманих перевезли до Мінська. За її даними, на них завели кримінальну справу.

Блогера з Білорусі Сергія Тихановського і його прихильників затримали на передвиборному пікеті 29 травня в Гродно під час збору підписів за участь у виборчій кампанії на президентських виборах його дружини Світлани.

Раніше він намагався зареєструвати ініціативну групу на підтримку власного висунення, але не зміг підписати необхідні документи для подачі в ЦВК, оскільки в той момент відбував адміністративний арешт.

Після відмови в реєстрації ініціативній групі чоловіка Світлана Тихановська сама подала документи, і її групу зареєстрували.

За повідомленнями білоруських ЗМІ, в Гродно 30 травня продовжив працювати пікет зі збору підписів за Світлану Тихановську. Поставити свої підписи прийшли близько 200 осіб.

Президентські вибори в Білорусі заплановано на 9 серпня 2020 року.

Нагадаємо, минулої неділі в Мінську відбувся мітинг на підтримку опозиційних кандидатів на виборах президента Світлани Тихановської і Володимира Непомнящего.

Українські Національні Новини

Новини Світу