ukenru
u-bilorusi-zaboronili-aktsiyu-bezsmertniy-polk-9-travnya

У Білорусі заборонили акцію "Безсмертний полк" 9 травня

 • 16955 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У Білорусі заборонили проведення акції "Безсмертний полк" 9 травня. Про це заявив голова Координаційної ради керівників білоруських громадських об'єднань російських співвітчизників Андрій Геращенко, передає УНН з посиланням на TUT.BY.

"Може, заявку і подали пізно, але відмовлено не по цій причині. У відповіді Мінміськвиконкому сказано, що існують схожі акції: "Білорусь пам'ятає", "Вони воювали за Батьківщину", коли піонери несуть портрети героїв Великої Вітчизняної війни. Але суть "Безсмертного полку" в тому, що люди несуть портрети своїх предків. На мій погляд, треба було "вписувати коробку" "Безсмертного полку" в загальноміське хід. І проблем би не було", - повідомив Геращенко.

Нагадаємо, начальник столичної поліції Андрій Крищенко в інтерв'ю УНН розповів, що в цьому році на 9 травня є заявка від Київської міської спілки ветеранів на проведення маршу "Безсмертний полк".

У минулому році колону "Безсмертного полку" в Києві закидали димовими шашками.

Російські провокатори, причетні до організації примусового участі школярів в акції "Безсмертний полк", звикли ховатися за спинами жінок, дітей і людей похилого віку. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.

Українські Національні Новини

Новини Світу