ukenru
u-bilorusi-povidomlyayut-pro-zatrimannya-na-marshi-zhinok-u-minsku

У Білорусі повідомляють про затримання на Марші жінок у Мінську

 • 19108 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. У столиці Білорусі Мінську затримано кількох учасниць суботнього Маршу жінок. Про це повідомляє білоруський ресурс Onliner, передає УНН.

Так, близько 15:00 сотні жінок, як вказано, стали збиратися на акцію солідарності на площі Свободи.

"У районі 15:00 на площі Свободи було кілька сотень людей, але кількість учасників заходу швидко росла. По периметру кварталу стоять мікроавтобуси. Міліція попереджає про незаконність заходу. Зі словами "Рух - життя" та "Ми гуляємо" жінки рушили своєю ходою. Досить швидко міліція перейшла від попереджень до справи: на площі почалися затримання, кілька людей повели в автобуси", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що натовпом дівчата намагалися оточити мікроавтобус силовиків, кричали "Давай". "На підмогу силовикам в оливковій формі прибув ОМОН в чорному. Під'їхало близько десятка бусів і звичайних автобусів для затримань. Учасниць ходи притиснули до кафе і оточили", - додається у повідомленні.

Зазначається, що дівчат "почали висмикувати з натовпу і відводити в автобуси і автозаки".

Від ГУМу до ратуші, як повідомляється, підійшла ще одна колона, до неї приєдналися дівчата, яким вдалося вийти з оточення на площі Свободи. Таким чином хода продовжилася.

Телеканал "Белсат" повідомляє про затримання своїх журналістів Катерини Андрєєвої і Макса Калитовського, які працювали на марші. У них забрали техніку і відвезли в РУВД Жовтневого району.

Через якийсь час колона опинилася вже на проспекті Незалежності. Проспект закрили для машин від трамвайних колій до цирку.

"На шляху жіночого маршу від цирку в сторону площі Якуба Коласа силовики не створювали перешкод. Жінки йдуть по тротуару, обстановка спокійна. У натовпі може бути близько п'яти тисяч осіб", - відзначає видання.

Правозахисний центр "Вясна" повідомив про затримання 31 людини під час сьогоднішнього маршу.

Нагадаємо, Тіхановська записала відеозвернення на підтримку учасників "Маршу Героїв".

Українські Національні Новини

Новини Світу