ukenru
u-bilorusi-na-taksista-yakiy-vidmovivsya-pidvoziti-rosiyskogo-viyskovogo-porushili-spravu-pro-ekstremizm

У білорусі на таксиста, який відмовився підвозити російського військового, порушили справу про екстремізм

 • 203901 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. У Борисові проти таксиста, який відмовився підвозити російського військовослужбовця, порушили кримінальну справу про сприяння екстремістській діяльності, повідомляє правозахисний проект "Вясна", передає УНН.

Деталі

Водій таксі каже російському військовослужбовцю: "Поки не виведуть війська, ми вас не возимо. До побачення. Звертайтеся до свого керівництва".

Додамо

Палата представників Національних зборів білорусі в середу, 27 квітня, схвалила поправки до Кримінального кодексу, які передбачають, зокрема, можливість застосування смертної кари "за замах на вчинення актів тероризму". Відповідний законопроект був підготовлений з метою "надання стримуючого впливу на деструктивні елементи" та прийнятий у двох читаннях.

Чинне законодавство білорусі передбачає смертну кару за "деякі особливо тяжкі злочини, пов'язані з умисним позбавленням життя людини за обтяжливих обставин". Крім того, нинішній Кримінальний кодекс республіки не призначає цього заходу покарання за приготування до злочину та замах на злочин.

білорусь залишається єдиною країною в Європі, де зберігається смертна кара, яка застосовується як виняткова міра покарання.

Українські Національні Новини

Новини Світу