ukenru
u-bilomu-domi-pidtverdili-aresht-khakeriv-revil-rosiyeyu

У Білому домі підтвердили арешт хакерів REvil Росією

 • 35261 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У Білому домі підтвердили, що російські поліцейські заарештували членів хакерської групи REvil, що базується в Росії і є відповідальною за кілька масштабних атак на американські компанії минулого року. Про це повідомляє УНН Axios.

Деталі 

Високопосадовець адміністрації у п'ятницю зазначив, що Росія поінформувала США про арешт хакерів, включаючи особу, що займалася кібератакою на трубопровід Colonial Pipeline у травні.

Кібер злом Colonial Pipeline, який став найбільшою атакою на об'єкт нафтової інфраструктури в історії США, приписували хакерській групі DarkSide, що займається розробкою програм вимагання. Арешт представника REvil, імовірно, свідчить про зв’язок між цими злочинними групами.

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що арешти були здійснені на підставі звернення Сполучених Штатів, що є рідкісним випадком координації дій у сфері кібербезпеки між двома країнами.

ФБР заявила, що вилучила 600 тис. доларів, 500 тис. євро, 426 млн рублів, комп'ютерне обладнання, криптогаманці, які використовувалися для скоєння кіберзлочинів, та 20 автомобілів, куплених на незаконно отримані гроші.

За повідомленням Росії, затримано 14 імовірних членів групи в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах.

У п’ятницю суд у Москві взяв під арешт двох із затриманих - Андрія Бессонова та Романа Муромського.

Українські Національні Новини

Новини Світу