u-bilomu-domi-na-tli-pryideshnoho-samitu-nato-poobitsialy-sylni-syhnaly-putinu

У Білому домі на тлі прийдешнього саміту НАТО пообіцяли сильні сигнали путіну

 • 35141 переглядiв

Білий дім засудив удари росії по дитячій клініці "Охматдит" і пообіцяв путіну рішучі послання на тлі майбутнього саміту НАТО.

У Білому домі засудили удари росії по дитячій клініці "Охматдит" і пообіцяли протягом цього тижня "дуже сильний набір сигналів і повідомлень" російському президенту володимиру путіну. Про це заявив радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі журналістам 8 липня, пише УНН з посиланням на "Голос Америки".

Деталі

Кірбі заявив, що для путіна це "нормально бити по цивільній інфраструктурі", і йому "байдуже, чи знаходяться люди в лікарнях, чи житлових будинках".

У нього на брифінгу запитали, чи не є подібна атака росіян певним сигналом напередодні саміту НАТО, що має пройти з 9 по 11 липня у Вашингтоні.

Я не можу підкреслити, що це якесь повідомлення. Але, як я вже сказав, те, що ви побачите протягом цього тижня, це дуже сильний набір сигналів і повідомлень пану путіну про те, що він не може перечекати НАТО, не зможе перечекати Сполучені Штати. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну

- відповів Кірбі.

росія, за словами Кірбі, посилила свою кампанію проти української енергосистеми, навмисно "позбавляючи мирне населення світла" перед осінню та зимою. Посадовець Білого дому анонсував, що на саміті НАТО буде "кілька серйозних кроків" для посилення протиповітряної оборони України.

У Кірбі також уточнили, чи атака на "Охматдит" та іншу інфраструктуру може змінити позицію США, за якою Україна не може завдавати прямих ударів по російських аеродромах американською зброєю вглиб росії. Саме з тих аеродромів, як вважають у Києві, були випущені ракети 8 липня.

"У нашій політиці не відбулося жодних змін. Президент кілька тижнів тому дав вказівки Україні, що вони можуть використовувати надану нами зброю для завдавання ударів по цілях безпосередньо за кордоном. Це все ще так і залишається" - відповів Кірбі.

У Білому домі заявили, що рішення щодо ударів їхньою зброєю вглиб РФ залишається в силі09.07.24, 00:28

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Спекотна погода, подекуди з грозами: прогноз на сьогодні

     • 17890 переглядiв

    На місці розборів завалів у Києві виявили тіло хлопчика

     • 20457 переглядiв

    На Дніпропетровщині вночі збили дві ракети

     • 21809 переглядiв

    Окупанти 341 раз ударили по Запоріжжю, поранені троє людей

     • 24052 переглядiв