ukenru
u-berezni-upovilnilosya-podorozhchannya-poslug-khimichnogo-chischennya-ta-remontu-nbu

У березні уповільнилося подорожчання послуг хімічного чищення та ремонту - НБУ

 • 8197 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Темпи зростання цін на послуги залишилися на рівні попереднього місяця (14,1% р/р). Про це УНН повідомили у прес-службі НБУ. 

"Уповільнилося подорожчання послуг закладів громадського харчування, хімічного чищення, ремонту, амбулаторних, страхових послуг та оренди житла. Внаслідок високої бази порівняння меншими темпами зростали ціни на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Натомість прискорилося подорожчання послуг кінотеатрів, кабельного телебачення та мобільного зв’язку на тлі значних інвестиційних витрат бізнесу в цих галузях", - повідомили у НБУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У березні одяг і взуття подорожчали на 11,3%

Як повідомляв УНН, інфляція на споживчому ринку в березні 2019 р. порівняно із лютим 2019 р. становила 0,9%, з початку року – 2,4%. Інфляція в Україні в березні прискорилася до 0,9%, в річному вимірі сповільнилася до 8,6%

Як повідомляв УНН, за січень-лютий 2019 року споживча інфляція в Україні сягнула 9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У річному вимірі (до лютого 2018 року) інфляція у країні становила 8,8%.

Українські Національні Новини

Економіка