ukenru
u-bellingcat-zaymutsya-rozsliduvannyam-smerti-golovi-biloruskogo-domu-v-ukrayini

У Bellingcat займуться розслідуванням смерті голови "Білоруського дому" в Україні

 • 19814 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Розслідувачі Bellingcat мають намір почати вивчення обставин смерті голови "Білоруського дому" в Україні Віталія Шишова, якого знайшли повішеним сьогодні вранці в Києві. Про це заявив в прямому ефірі радіостанції "Ехо Москви" журналіст-розслідувач Христо Грозєв, передає УНН.

Деталі

Грозєв заявив, що негайно всі ресурси Bellingcat будуть спрямовані на розслідування цієї загибелі.

Також, на його думку, це не було самогубством.

Цитата

"По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не стало б повної картини події. Те, що це дозволяє припустити, що це спецоперація, це факт, що ми кілька днів працюємо над інформацією, якою ми домоглися, що в Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство", - сказав він.

Контекст

Голова Білоруської дому в Україні Віталій Шишов пропав в Києві 2 серпня.

Він вийшов вранці у вівторок на щоденну пробіжку і не повернувся.

Як повідомили в Білоруському домі: "На камерах зафіксовано, як він виходив з дому на пробіжку о 9 ранку. У 10 повинен був повернутися. Зв'язатися з ним неможливо, телефон відключений від відстежування місцеположення (гугл-аккаунта). Годин і фітнес-браслета при ньому не було. Відстежили телефон по вишках, але занадто великий квадрат пошуків".

Вранці у вівторок, 3 серпня, Шишов був знайдений повішеним в одному з київських парків.

Близькі загиблого не вірять, що активіст вчинив самогубство, і підозрюють, що смерть Шишова була спланована, а за ним велося стеження.

Українські Національні Новини

Новини Світу