ukenru
u-basri-vnaslidok-zitknen-protestuyuchikh-z-politsiyeyu-ye-poraneni

У Басрі внаслідок зіткнень протестуючих з поліцією є поранені

 • 6430 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Кілька людей постраждали в зіткненнях протестувальників з поліцією в іракській Басрі в минулу суботу, передає видання Shafaq News. Як повідомляється, сили безпеки застосували проти демонстрантів сльозогінний газ. Надходить інформація про десятки затриманих, передає УНН.

Акції протесту не вщухають в Басрі вже кілька днів: місцеві жителі збираються в будівлі місцевої адміністрації з вимогами поліпшення умов життя і якості послуг, що надаються. Суботня демонстрація в Басрі була силою розігнана поліцією.

Вже не в перший раз місцеві жителі виходять на акції протесту на знак невдоволення якістю життя в місті, Який є другим за величиною в країні і Самим густонаселеним після Багдада. У минулому році понад 100 тисяч осіб, включаючи дітей, отруїлися неякісною водою. Крім того, в місті, що вважається одним з найспекотніших на планеті з літньою температурою, регулярно досягає 50 градусів, постійно спостерігалися перебої з електрикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції температура досягла рекордного максимуму

Акції протесту, організовані недовольними ситуацією жителями, вилилися восени минулого року в безлади і акти вандалізму. У зіткненнях загинули не менше 10 осіб, були спалені офіси політичних партій, штаб-квартири держтелебачення і радіомовлення, а також філії шиїтських воєнізованих формувань. Вогнем було знищено консульство Ірану в Басрі.

Проведення по гарячих слідах екстреного засідання парламенту так ні до чого і не привело. Після цього прем'єр-міністр Хейдар аль-Абаді звинуватили законодавців у використанні обстановки в південній провінції в своїх політичних цілях.

Нагадаємо, кілька тисяч людей взяли участь в протестній ході "Марш свободи" в центрі Тбілісі, з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахара.

Українські Національні Новини

Новини Світу