ukenru
u-2019-rotsi-pidrozdili-zsu-vizmut-uchast-u-20-mizhnarodnikh-navchannyakh

У 2019 році підрозділи ЗСУ візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях

 • 10658 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У поточному навчальному році військовослужбовці Збройних сил України візьмуть участь у двадцяти навчаннях поза межами України та шести багатонаціональних навчаннях на території нашої держави. Про це під час брифінгу щодо підсумків підготовки військ у 2018 році заявив заступник начальника головного управління підготовки ЗСУ Ігор Подолян, передає УНН.

“У рамках міжнародного співробітництва наші підрозділи братимуть участь у шести багатонаціональних навчаннях на території України, основні з яких будуть “Репід Трайдент – 2019”, “Сі Бриз – 2019”, “Кленова арка – 2019”, “Ріверайн – 2019” та двадцяти навчаннях поза межами України”, - зазначив Подолян.

У 2019 навчальному році сплановано також проведення близько 250 заходів оперативної підготовки та близько 2 тисяч основних заходів (командно-штабних навчань, тактичних навчань, льотно-тактичних вправ). Крім того, понад 200 заходів централізованої підготовки штабів бригад та підрозділів у вищих військових навчальних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На засіданні Військового комітету НАТО очікується участь голови Генштабу України

Крім того, протягом 2018 року навчальна матеріально-технічна база для українських військовослужбовців поповнилась 20 смугами перешкод, збудованими за стандартами НАТО. Крім того, закуплено та поставлено 25 динамічних тренажерів, близько трьох тисяч елементів полігонного обладнання та ін.

“Закуплено та встановлено сім комплектів імітаційного моделювання бойових дій, чотири комплекти LASERTAG та три комплекти страйкбольного обладнання”, - повідомив представник Генштабу.

Як повідомляв УНН, Генштаб готовий розгорнути міжвидові угруповання військ в разі наступу РФ

Українські Національні Новини

Суспільство